Krijgt u dagelijks de vraag of u vermoeid bent, kampt u met vervelende hoofdpijnen of ziet u minder door uw hangende bovenoogleden? Droomt u ervan zich weer energiek en jong te voelen en wilt u weer goed kunnen zien? Laat dan uw bovenoogleden corrigeren door de artsen van Ooglift. Bij Ooglift voeren we een bovenooglidcorrectie uit voor € 1250,- Of u de kosten van deze ingreep vergoed krijgt, is afhankelijk van de reden achter de ooglidcorrectie. We leggen u graag uit hoe het aanvragen van een vergoeding geregeld is bij zorgverzekering Stad Holland.

Wat is het verschil tussen een medische en cosmetische ooglidcorrectie?

Wanneer we bij Ooglift een bovenooglidcorrectie uitvoeren, kan dit een medische of cosmetische oorzaak hebben. Of we uw oogleden corrigeren vanuit een medisch of cosmetisch standpunt is van groot belang voor zorgverzekeringsmaatschappijen. We leggen u graag het verschil tussen beide vormen uit.

Indien we de bovenoogleden corrigeren omdat u dat mooier vindt, make-up beter zichtbaar is of u graag van de rimpels in uw voorhoofd afwilt, spreken we van een cosmetische ooglidcorrectie. Ondervindt u dagelijks problemen door uw hangende oogleden, omdat uw zicht verminderd is, dan corrigeren we de bovenoogleden in verband met een medische reden.

Het ontvangen van een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Bij Stad Holland kunt u alleen een vergoeding aanvragen voor de kosten van een bovenooglidcorrectie wanneer er sprake is van en medische indicatie. Bij Stad Holland dient u aan een van de volgende eisen te voldoen indien u een vergoeding wenst te ontvangen:

  • Afwijkingen in uw uiterlijk die aantoonbare lichamelijke functiestoornissen veroorzaken
  • Verminkingen die zijn ontstaan door ziekte, een ongeval of een geneeskundige verrichting
  • Verlamde of verslapte bovenoogleden die ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaken of die het gevolg zijn van een aangeboren afwijking of van een chronische aandoening die al bij de geboorte aanwezig was

Bron: Stad Holland

Raadpleeg voor meer informatie onze medische redenen voor een ooglidcorrectie pagina. Hier kunt u eenvoudig vinden wanneer de bovenooglidcorrectie een medische oorzaak heeft, en wanneer er sprake is van een cosmetische reden. Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over het verschil tussen een medische en cosmetische reden? Dan vragen we u contact met ons op te nemen door onderstaand contactformulier in te vullen. We zullen uw vragen dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Het ontvangen van een vergoeding van een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Indien u aan een van de bovengenoemde eisen voldoet, kunt u geen extra vergoeding aanvragen vanuit uw aanvullende verzekering bij Stad Holland. De basisverzekering dekt de kosten namelijk al voor 100%.

Het aanvragen van een vergoeding van een onderooglidcorrectie

De regels voor het ontvangen een vergoeding voor een onderooglidcorrectie zijn anders dan de regels voor het ontvangen van een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie. Omdat we een onderooglidcorrectie vaak uitvoeren om donkere kringen of wallen te verminderen, spreken we van een cosmetische reden. Daarom is een onderooglidcorrectie in de meeste gevallen cosmetisch en zult u de kosten niet vergoed krijgen.

Bekijk onze behaalde resultaten

Bent u nieuwsgierig naar de resultaten die onze ooglidspecialist R.A. Geerling heeft behaald? Bekijk dan de eerder behaalde resultaten en lees de ervaringen van onze patiënten op onze ervaringenpagina.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u meer weten over het ontvangen van een vergoeding of heeft u vragen over een boven- of onderooglidcorrectie? Vul dan onderstaand formulier in zodat we uw vragen gericht kunnen beantwoorden. U kunt dit formulier ook invullen wanneer u een afspraak wilt maken in onze kliniek in Maarssen.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen pagina’s:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.