Een ooglidcorrectie wordt niet altijd vergoed door de verzekering. Het is namelijk afhankelijk van een aantal factoren of u recht heeft op een vergoeding. We vertellen u graag meer over de vergoedingen bij zorgverzekeraar Aevitae.

Verschil tussen de vergoedingen voor een boven- en onderooglidcorrectie

Wanneer we spreken over een ooglidcorrectie, dan kan dit zowel een boven- als een onderooglidcorrectie betreffen. De vergoedingen bij deze twee ooglidcorrecties zijn daarom niet hetzelfde. We leggen u graag uit hoe dit precies zit bij zorgverzekeraar Aevitae.

Vergoeding bij een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

De regelgeving rondom de vergoedingen bij een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering zijn sinds 1 januari 2017 aangepast. Sindsdien wordt een bovenooglidcorrectie met een medische indicatie namelijk vergoed vanuit de basisverzekering. Onder een medische indicatie verstaan we onder andere:

  • Een druk op of boven de ogen of een vermoeid gevoel
  • Bandgevoel op het voorhoofd
  • Hoofdpijn, vaak toenemend in de loop van de dag
  • Het gaan smetten van de huid

Lees meer over de andere medische redenen voor een ooglidcorrectie. Wanneer er sprake is van een van deze medische redenen, dan kunt u beroep doen op Aevitae voor een vergoeding van de kosten.

Vergoeding bij een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Aevitae vergoedt geen bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering. Dit betekent dat u geen beroep kunt doen op uw verzekering wanneer u een bovenooglidcorrectie laat uitvoeren zonder medische indicatie.

Vergoeding bij een onderooglidcorrectie uit de basisverzekering

Het uitvoeren van een onderooglidcorrectie wordt bijna nooit vergoed door de zorgverzekeraar. Een onderooglidcorrectie is namelijk in de meeste gevallen een cosmetische ingreep. We zien dan ook vaak dat mensen hun wallen wat willen verminderen of af willen van de donkere kringen onder hun ogen. Deze klachten belemmeren het zicht niet en daardoor is er vaak geen sprake van een medische oorzaak voor het uitvoeren van een onderooglidcorrectie.

Vergoeding bij een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Ook hier vergoedt Aevitae de kosten voor een onderooglidcorrectie niet vanuit de aanvullende verzekering. Dit betekent wederom dat u geen beroep kunt doen op uw verzekering wanneer u een onderooglidcorrectie laat uitvoeren.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u, ondanks dat Aevitae geen vergoeding biedt voor de kosten rondom een ooglidcorrectie, toch een ooglidcorrectie laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op. We vertellen u tijdens een eerste gratis consult graag wat we voor u kunnen betekenen. Ook vertellen we u wat u kunt verwachten van de ooglidcorrectie en aan welke leefregels u zich dient te houden om het resultaat van de ooglidcorrectie zo goed mogelijk te houden. Heeft u vragen rondom een bovenooglidcorrectie? Bekijk dan eerst of uw vraag niet al beantwoord wordt op onze veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie pagina. Heeft u vragen over een onderooglidcorrectie? Bekijk dan in dat geval eerst de pagina over de veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie. Staat uw vraag er niet bij of wilt u direct een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.