Een ooglidcorrectie wordt niet in alle gevallen vergoed door uw verzekering. De vergoeding is afhankelijk van een aantal factoren. Lees meer over de vergoedingen bij zorgverzekeraar Anderzorg.

Vergoeding bij een ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering bij Anderzorg

De regelgeving rondom het ontvangen van een vergoeding van de kosten bij een ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering zijn sinds 1 januari 2017 aangepast. Sinds 2017 wordt een bovenooglidcorrectie met een medische indicatie vergoed vanuit de basisverzekering wanneer het probleem aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Afwijkingen in het uiterlijk die gepaard gaan met aantoonbare lichamelijke functiestoornissen.
  • Verminkingen die gevolg zijn van een ziekte, ongeval of een geneeskundige verrichting.
  • Je bovenooglid, als er sprake is verslapping of verlamming van de bovenoogleden en dit het gevolg is van een aangeboren afwijking of van een bij de geboorte aanwezige chronische aandoening, of als de verlamming of verslapping een ernstige gezichtsveldbeperking tot gevolg heeft.

Bron: Anderzorg

U kunt hier meer lezen over de medische redenen voor een ooglidcorrectie.

Vergoeding bij een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering bij Anderzorg

Anderzorg biedt vanuit de aanvullende modules geen vergoeding voor plastische chirurgie. Dit houdt in dat u geen vergoeding kunt aanvragen bij Anderzorg wanneer u een bovenooglidcorrectie laat uitvoeren zonder medische indicatie.

Vergoeding bij een onderooglidcorrectie uit de basisverzekering

Zorgverzekeraars vergoeden bijna nooit een onderooglidcorrectie. Dit heeft te maken met het feit dat een onderooglidcorrectie in de meeste gevallen een cosmetische ingreep is. Het verminderen van wallen of donkere kringen zijn klachten die we veel terugzien bij mensen die een onderooglidcorrectie willen laten uitvoeren. Deze klachten belemmeren echter het zicht niet en daardoor is er geen sprake van een medische oorzaak.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Anderzorg vergoedt geen kosten voor het laten uitvoeren van een onderooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u een ooglidcorrectie laten uitvoeren bij Ooglift? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. We leggen u tijdens een eerste gratis consult graag uit wat we aan uw klachten kunnen doen. Ook leggen we u uit aan welke leefregels u zich dient te houden na de ooglidcorrectie om de oogleden zo snel mogelijk te laten genezen. Wilt u meer weten over een bovenooglidcorrectie? Check dan eerst of uw vraag niet al beantwoord wordt op onze veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie pagina. Bij vragen over een onderooglidcorrectie checkt u eerst de pagina over de veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie. Wordt uw vraag niet beantwoord of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.