Een ooglidcorrectie is in de meeste gevallen geen medische ingreep. Daarom worden de kosten die komen kijken bij het laten uitvoeren van deze ingreep vaak niet vergoed door uw zorgverzekering. In specifieke gevallen kunt u wel een vergoeding aanvragen bij uw zorgverzekering. Of u recht heeft op een vergoeding is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. We vertellen u graag meer over de vergoedingen rondom een ooglidcorrectie bij zorgverzekeraar Besured.

Vergoeding van de kosten van een ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

De regelgeving rondom het ontvangen van een vergoeding van de kosten bij een ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering zijn sinds een aantal jaren veranderd. Sinds 1 januari 2017 vergoeden verzekeringen een bovenooglidcorrectie alleen wanneer er sprake is van een medische indicatie. De voorwaarden waaraan u moet voldoen om recht te hebben op een vergoeding zijn de volgende:

  • Correctie van afwijkingen in het uiterlijk die gepaard gaan met aantoonbare lichamelijke functiestoornissen
  • Correctie van verminkingen die het gevolg zijn van een ziekte, een ongeval of een geneeskundige verrichting
  • Correctie van verlamde of verslapte bovenoogleden, als de verlamming of verslapping een ernstige gezichtsveldbeperking tot gevolg heeft dan wel het gevolg is van een aangeboren afwijking of een bij de geboorte aanwezige chronische aandoening

Bron: Besured

We hebben meer informatie over de medische redenen voor een ooglidcorrectie voor u op een rijtje gezet in een ander artikel.

Vergoeding van de kosten van een ooglidcorrectie vanuit aanvullende verzekering

Bij zorgverzekeraar Besured kunt u geen aanvraag doen op een vergoeding van de kosten van een ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering.

Vergoeding bij een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Een onderooglidcorrectie is zelden medisch. Vaak zien we dat mensen een onderooglidcorrectie laten uitvoeren om wallen of donkere kringen te verminderen. Deze klachten belemmeren het zicht niet en zijn daarom cosmetisch van aard.

Vergoeding van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Besured keert geen vergoeding uit voor de kosten voor het laten uitvoeren van een onderooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering.

Contact met Ooglift

Heeft u vragen rondom het uitvoeren van een ooglidcorrectie of wilt u een afspraak maken in onze kliniek in Maarssen, Utrecht? Vul dan onderstaand contactformulier in. Tijdens het eerste consult leggen we u uit wat we aan uw klachten kunnen doen. Ook vertellen we aan welke leefregels u zich dient te houden na de ooglidcorrectie. Wanneer u deze leefregels niet naleeft zal de genezing van uw ooglidcorrectie vertragen. Heeft u specifieke vragen over een bovenooglidcorrectie? Bekijk dan eerst of uw vraag niet al beantwoord wordt op onze veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie pagina. Bekijk voor vragen over een onderooglidcorrectie eerst de pagina over de veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie. Komt u uw vraag niet tegen of heeft u een andere vraag? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.