Een ooglidcorrectie geeft veel mensen hun zelfvertrouwen terug. Wanneer iemand last heeft van hangende oogleden worden vragen als ‘ben je moe?’ of ‘voel je je wel goed?’ helaas vaak gesteld. Na een ooglidcorrectie ziet iemand er weer wakkerder en jonger uit waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. In de meeste gevallen is een bovenooglidcorrectie dan ook een cosmetische ingreep. Cosmetische ingrepen worden doorgaans niet vergoed door uw zorgverzekering. Wanneer uw ooglidcorrectie medisch van aard is, kunt u wel een vergoeding aanvragen bij uw verzekering. Of u recht heeft op een vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren. We vertellen u graag aan welke voorwaarden u moet voldoen om een vergoeding te krijgen bij zorgverzekeraar Bewuzt.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie uit de basisverzekering

Sinds 2017 zijn de regels rondom het ontvangen van een vergoeding voor de gemaakte kosten voor een bovenooglidcorrectie veranderd. Vanaf 1 januari 2017 vergoedt de verzekering alleen nog kosten voor een bovenooglidcorrectie wanneer er sprake is van een medische indicatie.

  • Correctie van afwijkingen in het uiterlijk die gepaard gaan met aantoonbare lichamelijke functiestoornissen
  • Correctie van verminkingen die het gevolg zijn van een ziekte, een ongeval of een geneeskundige verrichting
  • Correctie van verlamde of verslapte bovenoogleden, als de verlamming of verslapping een ernstige gezichtsveldbeperking tot gevolg heeft, danwel het gevolg is van een aangeboren afwijking of een bij de geboorte aanwezige chronische aandoening

Bron: Bewuzt

Wilt u meer weten over de medische redenen voor een ooglidcorrectie? We hebben de belangrijkste informatie voor u op een rijtje gezet.

Vergoeding van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering

Helaas kunt u met een aanvullende verzekering bij Bewuzt geen aanvraag doen op een vergoeding van de kosten voor een bovenooglidcorrectie indien deze niet medisch van aard is.

Vergoeding bij een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Een onderooglidcorrectie wordt vaak uitgevoerd om wallen of donkere kringen onder de ogen te verminderen. Deze klachten bellemmeren het gezichtsveld niet en zijn daardoor niet medisch van aard. Deze ingreep wordt daarom ook niet vergoed vanuit de basisverzekering bij Bewuzt.

Vergoeding bij een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Helaas kunt u met een aanvullende verzekering bij Bewuzt geen aanvraag doen op een vergoeding van de kosten voor een onderooglidcorrectie.

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u meer weten over een ooglidcorrectie, heeft u nog vragen rondom de vergoedingen of wilt u een afspraak maken bij onze kliniek in Maarssen, Utrecht? Neem dan contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen. Tijdens uw eerste bezoek aan onze kliniek vertellen we u graag meer over hoe we uw klachten kunnen verminderen. Ook leggen we u uit dat het belangrijk is om u na de ingreep aan verschillende leefregels te houden. Wanneer u zich netjes aan deze regels houdt, zal de genezing van uw oogleden sneller gaan. Heeft u een specifieke vraag over een bovenooglidcorrectie? Bekijk dan onze veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie pagina. Voor vragen over een onderooglidcorrectie raden we u aan u eerst de pagina over de veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie te lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.