Hangende oogleden zorgen vaak voor vervelende vragen. Zo krijgen mensen met hangende oogleden vaak de vraag of ze moe zijn of zich wel goed voelen. Deze vragen kunnen ervoor zorgen dat mensen onzeker worden over hun uiterlijk waardoor het zelfvertrouwen afneemt. Ooglift kan ervoor zorgen dat uw zelfvertrouwen weer toeneemt door het vakkundig uitvoeren van een ooglidcorrectie.

De kosten voor het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie worden in sommige gevallen vergoed. Wanneer u de ooglidcorrectie laat uitvoeren omdat u dat mooier vindt, is dit een cosmetische ingreep. De kosten voor een ooglidcorrectie worden doorgaans niet vergoed wanneer er sprake is van een cosmetische reden. Als u uw oogleden laat corrigeren, omdat bijvoorbeeld uw zicht verminderd is, spreken we van een medische ingreep. We vertellen u graag aan welke voorwaarden u moet voldoen om een vergoeding te ontvangen voor de kosten bij een ooglidcorrectie.

Vergoeding vanuit CZ van een bovenooglidcorrectie uit de basisverzekering

De regels rondom de vergoedingen van de kosten van een ooglidcorrectie zijn de laatste jaren nogal veranderd. Sinds 2017 vergoeden verzekeringsmaatschappijen alleen nog de kosten voor een bovenooglidcorrectie wanneer er sprake is van een medische indicatie. CZ schrijf het volgende op de site wanneer we zoeken op vergoeding van een ooglidcorrectie:

‘’U krijgt een vergoeding voor een ooglidcorrectie uit de basisverzekering als sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid.’’

‘’U krijgt deze vergoeding als u naar een zorgverlener met een contract voor uw behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed.’’

We hebben alle informatie rondom de medische redenen voor een ooglidcorrectie voor u op een rijtje gezet. Lees deze eens rustig door. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Vergoeding vanuit CZ van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering

Het is mogelijk dat u aanvullend verzekerd bent bij CZ. Helaas kunt u met een aanvullende verzekering geen vergoeding aanvragen voor de kosten van een bovenooglidcorrectie wanneer deze niet medisch van aard is.

Vergoeding vanuit CZ van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Donkere kringen en wallen onder de ogen zijn vaak redenen voor mensen om een onderooglidcorrectie te ondergaan. Deze klachten zijn cosmetisch van aard. Dit betekent dat ze het gezichtsveld niet beperken. Daarom worden deze kosten niet vergoed vanuit de basisverzekering van CZ.

Vergoeding vanuit CZ van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Helaas kunt u met een aanvullende verzekering bij CZ geen aanvraag doen op een vergoeding van de kosten voor een onderooglidcorrectie.

Intakegesprek bij Ooglift

Tijdens uw intakegesprek vertellen we u graag meer over hoe we uw klachten kunnen verminderen. Ook vertellen we meer over de leefregels waar u zich aan dient te houden om het herstel van de wondjes te versnellen.

Contact

Heeft u vragen over het herstel na een ooglidcorrectie, wilt u meer weten over de kosten van een bovenooglidcorrectie of wilt u een afspraak maken bij onze kliniek in [kliniek_plaatsnaam]? Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.  Heeft u een specifieke vraag over een bovenooglidcorrectie? Bekijk dan eerst of deze vraag niet al beantwoord wordt op onze veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie pagina. Indien u vragen heeft over een onderooglidcorrectie vragen we u eerst de pagina over de veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie te lezen. Wanneer uw vraag er niet tussen staat, vragen we u onderstaand contactformulier in te vullen.  

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.