Met een vakkundig uitgevoerde ooglidcorrectie geven we u uw zelfvertrouwen weer terug. Daarnaast verlossen we u van de vervelende vragen over vermoeidheid of humeur. Bij Ooglift voeren we een bovenooglidcorrectie uit voor € 1250,-. Het is afhankelijk van de reden voor de ooglidcorrectie of u de kosten vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekeraar.

Laat u uw oogleden corrigeren om schoonheidsredenen? Dan spreken we van een cosmetische ingreep. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze kosten doorgaans niet. Indien u uw ogen laat corrigeren om bijvoorbeeld uw zicht te verbeteren, spreken we van een medische ingreep. We leggen u graag uit aan welke voorwaarden u dient te voldoen om een vergoeding te kunnen ontvangen bij zorgverzekeraar CZdirect.

Vergoeding CZdirect van een bovenooglidcorrectie uit de basisverzekering

De regels rondom het uitkeren van een vergoedingen van de kosten van een ooglidcorrectie zijn de laatste jaren scherper geworden. Dit betekent dat u niet zomaar de kosten voor een ooglidcorrectie vergoed krijgt. Sinds begin 2017 vergoeden verzekeringsmaatschappijen alleen nog de kosten voor een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering wanneer de reden voor de ingreep medisch is. CZdirect hanteert dezelfde voorwaarden als zorgverzekeraar CZ. Op de website vinden we het volgende:

‘’U krijgt een vergoeding voor een ooglidcorrectie uit de basisverzekering als sprake is van ernstige gezichtsveldbeperking door verslapping of verlamming van het bovenooglid.’’

‘’U krijgt deze vergoeding als u naar een zorgverlener met een contract voor uw behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Gaat u naar zorgverlener zonder contract? Dan krijgt u misschien niet alles vergoed.’’

Wilt u weten of uw ooglidcorrectie medisch of cosmetisch is? Lees dan meer over de medische redenen voor een ooglidcorrectie. Hier vertellen we alles wat u moet weten over de medische redenen voor het uitvoeren van een ooglidcorrectie. Heeft u na het lezen van deze informatie vragen over een ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op.

Vergoeding CZdirect van een bovenooglidcorrectie uit de aanvullende verzekering

Naast een basisverzekering is het mogelijk dat u een aanvullende verzekering heeft bij CZdirect. CZdirect vergoedt de kosten voor een bovenooglidcorrectie niet vanuit de aanvullende verzekering wanneer er geen sprake is van een medische reden. 

Vergoeding vanuit CZdirect van een onderooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

Naast een bovenooglidcorrectie kunt u bij Ooglift terecht voor het laten uitvoeren van een onderooglidcorrectie. U kunt een onderooglidcorrectie laten uitvoeren wanneer u bijvoorbeeld last heeft van wallen of donkere kringen. Een onderooglidcorrectie is in de meeste gevallen een cosmetische ingreep. Daarom kunt u bij CZdirect geen vergoeding aanvragen voor de kosten.

Vergoeding vanuit CZdirect van een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Met een aanvullende verzekering bij CZdirect kunt u geen aanvraag doen op een vergoeding van de kosten voor een onderooglidcorrectie.

Consult bij Ooglift

Bij Ooglift vertellen we u tijdens een gratis consult graag alles over hoe we uw klachten kunnen verminderen. Ook leggen we uit dat het belangrijk is om u na de ingreep aan de verschillende leefregels te houden. Hiermee bevordert u de genezing.  

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u meer weten over het herstel na een ooglidcorrectie of heeft u vragen over de kosten van een bovenooglidcorrectie? Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onderstaand formulier ook gebruiken om een afspraak te maken in onze kliniek in Maarssen, Utrecht.

We hebben de meestgestelde vragen alvast voor u op een rijtje gezet, bekijk onze veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie pagina. Ook hebben we de meestgestelde vragen over een onderooglidcorrectie voor u op een rijtje gezet. Lees de veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie pagina. Heeft u een andere vraag? Vul dan onderstaand formulier in.  

Stel uw vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.