U kunt een ooglidcorrectie vanwege allerlei redenen laten uitvoeren. De verzekering vergoedt echter niet altijd de gemaakte kosten voor de ingreep. Of uw verzekering de kosten dekt, hangt af van een aantal factoren. Hieronder leest u meer over de ooglidcorrectie vergoedingen bij De Friesland.

Basisverzekering ooglidcorrectie vergoeding bij De Friesland

Sinds 1 januari 2017 zijn de regels voor het krijgen van een vergoeding bij een ooglidcorrectie aangepast en is een bovenooglidcorrectie standaard opgenomen in de basisverzekering. Om de kosten vergoed te krijgen van uw zorgverzekering, moeten de problemen optreden:

  • Een ernstige medische indicatie.
  • Ernstige gezichtsveldbelemmering door verslapte of verlamde bovenoogleden
  • Een aangeboren afwijking van de oogleden.
  • Een chronische aandoening aan de oogleden die al vanaf de geboorte aanwezig is.

Bron: De Friesland

Let op: u betaalt natuurlijk eerst uw eigen risico. Als u geen eigen risico meer hebt, dan dekt de zorgverzekeraar de kosten. Lees meer over de medische redenen voor een ooglidcorrectie.

Aanvullende verzekering bovenooglidcorrectie

Heeft u een aanvullende verzekering bij De Friesland? De verzekeraar dekt geen kosten voor plastische chirurgie vanuit de aanvullende modules. Wanneer u dus aanvullend verzekerd bent bij De Friesland en een bovenooglidcorrectie laat uitvoeren, kunt u geen vergoeding aanvragen als er geen medische indicatie is.

Basisverzekering onderooglidcorrectie

Zorgverzekeraars dekken zelden de kosten voor een onderooglidcorrectie. Een ingreep om uw onderoogleden te laten corrigeren heeft namelijk bijna nooit een medische noodzaak. In de meeste gevallen is deze behandeling een cosmetische ingreep. Wallen en donkere kringen zijn veelvoorkomende klachten die vervelend kunnen zijn, maar omdat deze problemen het zicht niet belemmeren, spreken we niet van een medische noodzaak.  

Aanvullende verzekering onderooglidcorrectie

Zorgverzekeraar De Friesland dekt vanuit de aanvullende verzekering geen kosten voor de ingreep van een onderooglidcorrectie.

Veelgestelde vragen

Heeft u meer informatie nodig? Kijk of uw vraag al beantwoord wordt in onze veelgestelde vragen over een bovenooglidbehandeling. Mocht u nog vragen hebben over een onderooglidcorrectie, bekijk dan veelgestelde vragen over een onderooglidbehandeling. Vindt u geen antwoord op uw vraag of wilt u direct een afspraak maken voor een consult? Vul het contactformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact opnemen met Ooglift

Vul het onderstaande contactformulier in als u een afspraak wilt maken voor een gratis eerste consult. We luisteren tijdens het gesprek naar uw klachten en leggen uit wat we eraan kunnen doen. Daarnaast leggen we duidelijk uit wat de leefregels zijn wanneer u een ooglidcorrectie heeft ondergaan.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.