Een ooglidcorrectie kan een medische of cosmetische reden hebben. Heeft uw ingreep een medische noodzaak, bijvoorbeeld dat u minder ziet door uw bovenoogleden, dan vergoedt Ditzo de kosten. Lees hieronder meer over de ooglidcorrectie vergoeding door Ditzo.

Vergoeding ooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

De ooglidcorrectie is sinds 1 januari 2017 opgenomen in alle basisverzekeringen, dus ook in de basisverzekering van Ditzo. U kunt een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren en de kosten van de ingreep en alle bezoeken aan de kliniek rondom de behandeling laten vergoeden, mits u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Er is sprake van een verslapping of verlamming van één of beide bovenoogleden.
  • Er is sprake van een medische noodzaak, zoals ernstige gezichtsveldbeperking.
  • Er is sprake van een aangeboren chronische aandoening aan of afwijking van de oogleden.

Bron: Ditzo

Wilt u een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren, maar heeft dit geen medische reden? Dan vergoedt Ditzo de behandeling niet. Alle cosmetische ingrepen komen daarmee voor uw eigen rekening.

Vergoeding en eigen risico

Let op: de vergoeding voor een ooglidcorrectie gaat van het verplicht eigen risico af. Heeft u geen eigen risico meer dit jaar, dan vergoedt Ditzo alle kosten van de ingreep. Lees meer over de medische redenen voor een ooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie vergoeding

Bij een onderooglidcorrectie behandelen we vaak donkere kringen en wallen. En omdat deze ingrepen vallen onder de cosmetische noemer, is er geen enkele zorgverzekering die een onderooglidcorrectie vergoedt. Ook vanuit de aanvullende zorgverzekering krijgt u geen vergoeding voor een onderooglidcorrectie.

Veelgestelde vragen

We hebben een hele pagina vol met veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden over een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u een afspraak maken voor een eerste consult? Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact opnemen met Ooglift

Voor het eerste gesprek bij Ooglift hoeft u niets te betalen. Vul ons contactformulier in om een afspraak te maken. Tijdens het consult leggen we uit wat u van de ingreep kunt verwachten en wat de leefregels na de ooglidcorrectie zijn. Bovendien luisteren we zorgvuldig naar uw klachten en beantwoorden al uw vragen.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.