Plastische chirurgen voeren niet alleen cosmetische ingrepen uit, maar ook medische ingrepen. Of iets een medische of cosmetische ingreep is, heeft te maken met de reden erachter. Wordt uw zicht ernstig belemmerd door uw bovenoogleden, dan dekt de zorgverzekeraar doorgaans de kosten. Lees meer over de ooglidcorrectie vergoeding bij DSW Zorgverzekeraar.

Ooglidcorrectie in de basisverzekering

Sinds 1 januari 2017 is er een landelijke regelgeving die het mogelijk maakt om de kosten van een ooglidcorrectie 100% vergoed te krijgen. De behandeling is sindsdien opgenomen in de basisverzekering. Het gaat hierbij bijna altijd om een bovenooglidcorrectie. Als u voldoet aan de voorwaarden, dan dekt uw zorgverzekeraar de kosten van de ingreep:

  • Als er een aantoonbare medische noodzaak is.
  • Als verlamde of verslapte bovenoogleden ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaken.
  • Bij een aangeboren afwijking van of chronische aandoening aan de oogleden*.

*De chronische aandoening moet sinds de geboorte aanwezig zijn.

Bron: DSW

Let op: een vergoeding uit de basisverzekering gaat van uw verplicht eigen risico af. Bent u over uw eigen risico heen, dan vergoedt de zorgverzekeraar de verdere kosten van de behandeling. Lees meer over de medische redenen voor een ooglidcorrectie.

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed vanuit een aanvullende verzekering?

Is er sprake van een medische noodzaak, dan wordt de bovenooglidcorrectie vergoed. Dit is opgenomen in de basisverzekering. Is er geen sprake van een medische noodzaak en wilt u de ingreep ondergaan vanwege cosmetische redenen? Dan wordt een bovenooglidcorrectie niet vergoed, ook al bent u aanvullend verzekerd. DSW Zorgverzekeraar biedt geen vergoeding van de kosten met een aanvullende verzekering bij plastische chirurgie.

Wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Onderooglidcorrecties worden bijna nooit vergoed vanuit de basisverzekering en aanvullende verzekering, omdat zo’n ingreep zelden een medische noodzaak heeft. Uw onderoogleden kunnen namelijk niet uw zicht belemmeren en daarom zien verzekeraars dit niet als medisch noodzakelijk. Wallen en donkere kringen kunnen wel heel vervelend zijn. Als u een cosmetische onderooglidcorrectie wilt laten uitvoeren, kunt u geen beroep doen op uw zorgverzekeraar voor een vergoeding van de kosten.

Veelgestelde vragen

Mocht u nog vragen hebben over de ooglidcorrectie vergoeding of over ooglidcorrecties in het algemeen, bekijk dan de veelgestelde vragen over een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Staat uw vraag er niet bij of wilt u een afspraak maken om langs te komen voor een eerste gesprek? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen. We sturen zo snel mogelijk een bericht terug.

Neem contact op met Ooglift

Het eerste consult bij Ooglift is gratis. Vul het onderstaande contactformulier in als u een afspraak wilt maken voor een consult. We leggen tijdens het eerste gesprek het gehele proces uit en luisteren naar uw klachten. We leggen duidelijk uit wat we eraan kunnen doen en wat de leefregels zijn wanneer de ingreep uitgevoerd is.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.