Met een ooglidcorrectie liften we uw ogen waardoor u er weer fris en jonger uitziet. Ook voeren we ooglidcorrecties uit om het zicht te verbeteren of andere klachten te verminderen. Een ooglidcorrectie kan zowel medisch als cosmetisch van aard zijn. Wanneer er sprake is van een medische oorzaak worden de kosten vergoed wanneer u een bepaalde voorwaarden voldoet. We vertellen u graag welke voorwaarden dit zijn bij zorgverzekeraar FBTO.

Het verschil tussen de vergoedingen voor een boven- en onderooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie maken we onderscheid tussen een boven- en onderooglidcorrectie. Deze ingrepen zijn wezenlijk verschillend van elkaar, net als de vergoedingen die daarbij horen. We leggen hieronder het verschil uit.  

Vergoeding bij een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering

De regels rondom het ontvangen van een vergoeding voor de kosten rondom een bovenooglidcorrectie zijn de laatste jaren aardig veranderd. Sinds 2017 vergoeden de meeste zorgverzekeringsmaatschappijen een bovenooglidcorrectie alleen nog wanneer er sprake is van een medische oorzaak. FBTO schrijft het volgende op de website:

‘’U heeft recht op chirurgische ingrepen van plastisch‑chirurgische aard door een medisch specialist in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum (ZBC), als deze ingrepen leiden tot een correctie van:

  • afwijkingen in het uiterlijk die gepaard gaan met aantoonbare lichamelijke functiestoornissen;
  • verminkingen die het gevolg zijn van een ziekte, ongeval of geneeskundige verrichting;
  • verlamde of verslapte bovenoogleden, indien de verlamming of verslapping een ernstige

gezichtsveldbeperking tot gevolg heeft (dit betekent dat de onderrand van het bovenooglid of de overhangende huidplooi 1 mm of lager boven het centrum van de pupil hangt) of het gevolg is van een aangeboren afwijking of bij de geboorte aanwezige chronische aandoening;

Bron: FBTO

Weet u niet precies of uw reden voor een ooglidcorrectie medisch is? Lees dan hier meer over de andere medische redenen voor een ooglidcorrectie. We hebben de meest voorkomende medische redenen voor u op een rijtje gezet.

Vergoeding bij een bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Bij FBTO is het uiteraard mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten. Helaas kunt u met de aanvullende verzekering van FBTO geen aanspraak doen op een vergoeding voor de kosten.

Vergoeding bij een onderooglidcorrectie uit de basisverzekering

Nu we de vergoedingen van een bovenooglidcorrectie besproken hebben, vertellen we u ook graag meer over de vergoedingen rondom een onderooglidcorrectie. De meeste mensen laten een onderooglidcorrectie uitvoeren omdat ze last hebben van donkere kringen of wallen. Deze problemen belemmeren het zicht niet waardoor een onderooglidcorrectie in de meeste gevallen cosmetisch van aard is. Verzekeringsmaatschappij FBTO keert geen vergoeding uit bij een onderooglidcorrectie.

Vergoeding bij een onderooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Ook met een aanvullende verzekering krijgt u de kosten voor een onderooglidcorrectie niet vergoed.

Neem contact met ons op

Wilt u een ooglidcorrectie laten uitvoeren door de chirurgen bij Ooglift? Neem dan contact met ons op. We plannen een eerste consult en laten u graag zien wat we voor u kunnen betekenen. Ook vertellen we tijdens dit consult wat u kunt verwachten van de ooglidcorrectie en aan welke leefregels u zich dient te houden na de ingreep. Deze leefregels zijn belangrijk om het resultaat van de ooglidcorrectie zo goed mogelijk te houden. Bij vragen rondom een bovenooglidcorrectie vragen we u eerst de veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie pagina te bekijken. Bij vragen over een onderooglidcorrectie vragen we u de pagina veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie over een onderooglidcorrectie te lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Vul dan onderstaand formulier in.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.