Wanneer u aan Hema denkt, denkt u waarschijnlijk niet gelijk aan een zorgverzekering. Maar Hema heeft sinds 2014 haar eigen zorgverzekering bestaande uit een basis- én een aanvullende verzekering. Wanneer u een verzekering heeft bij Hema en u een ooglidcorrectie overweegt, is het belangrijk te weten of de reden voor uw ooglidcorrectie medisch of cosmetisch is. Wanneer u een medische reden heeft voor een ooglidcorrectie krijgt u de behandeling vergoed als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Welke voorwaarden dit zijn leggen we hieronder graag aan u uit.

Boven- en onderooglidcorrectie: het verschil tussen de vergoedingen

Wanneer u zoekt op een ooglidcorrectie zult u zowel een onder- als een bovenooglidcorrectie tegenkomen. Deze behandelingen verschillen veel van elkaar, net als de mogelijkheid op een vergoeding van de kosten. Hoe dat zit vertellen we u graag.

Vergoeding bij een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering bij Hema

De regels rondom de vergoedingen vanuit zorgverzekeringen veranderen continu. Zo ook de regelgeving rondom de vergoeding van de kosten bij een ooglidcorrectie. Sinds 2017 gelden er weer andere regels. Vanaf dat moment vergoeden zorgverzekeringsmaatschappijen een bovenooglidcorrectie alleen nog maar wanneer de ingreep medisch is. Hema schrijft het volgende in haar polisvoorwaarden:

‘’U heeft recht op behandelingen van plastische chirurgische aard als het gaat om correctie van:

  • afwijkingen in het uiterlijk die gepaard gaan met aantoonbare lichamelijke functiestoornissen,
  • verminkingen die gevolg zijn van een ziekte, ongeval of een geneeskundige verrichting,
  • verlamde of verslapte bovenoogleden, als:
    • de verlamming of verslapping het gevolg is van een aangeboren afwijking, of
    • de verlamming of verslapping het gevolg is van een bij de geboorte aanwezige chronische aandoening, of
    • de verlamming of verslapping een ernstige gezichtsveldbeperking tot gevolg heeft.’’

Bron: Hema

Komt u er niet helemaal uit omdat u niet precies weet of uw reden voor een ooglidcorrectie medisch is? Bekijk dan onze pagina over de medische redenen voor een ooglidcorrectie. Hier hebben we de meest voorkomende medische redenen voor u op een rijtje gezet.

De aanvullende verzekering en de vergoeding van een bovenooglidcorrectie

Naast de verplichte basisverzekering kunt u bij Hema ook een aanvullende verzekering afsluiten. Hema vergoedt de bovenooglidcorrectie niet vanuit de aanvullende verzekering.

De basisverzekering en de vergoeding van een onderooglidcorrectie

Naast de bovenooglidcorrectie kunt u bij Ooglift ook een onderooglidcorrectie laten uitvoeren. De vergoedingen rondom een onderooglidcorrectie zijn anders dan die rondom een bovenooglidcorrectie. Dit heeft te maken met de redenen die we vaak zien om een onderooglidcorrectie uit te laten voeren. Vaak horen we namelijk dat mensen wallen of donkere kringen willen verminderen. Omdat deze klachten het zicht niet belemmeren, is een onderooglidcorrectie vaak niet medisch van aard. Daarom keert Hema geen vergoeding uit voor de kosten van een onderooglidcorrectie.

De aanvullende verzekering en de vergoeding van een onderooglidcorrectie

Hema vergoedt de kosten bij een onderooglidcorrectie niet vanuit de aanvullende verzekering.

Neem contact op

Heeft u vragen over het uitvoeren van een ooglidcorrectie of wilt u een afspraak maken? Vul dan onderstaand contactformulier in. Heeft u vragen die te maken hebben met de dagen na de ingreep? Lees dan meer over de leefregels waaraan u zich dan dient te houden om het resultaat van de ooglidcorrectie zo goed mogelijk te houden. Bij vragen rondom een bovenooglidcorrectie vragen we u eerst de veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie pagina te bekijken. Bij vragen over een onderooglidcorrectie vragen we u de pagina veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie over een onderooglidcorrectie te lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Vul dan onderstaand formulier in.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.