Heeft u al jaren last van overhangende oogleden en ervaart u daardoor klachten als hoofdpijn en een vermoeid gevoel? Of merkt u dat uw zicht vermindert doordat het ooglid een deel van uw oog bedekt? Laat dan uw oogleden corrigeren door de oogartsen van Ooglift. We corrigeren uw beide bovenoogleden voor € 1250,-. We begrijpen dat dit een grote uitgave kan zijn en dat u zich afvraagt of u deze kosten bij uw verzekering kunt verhalen. Daarom vertellen we u meer over de vergoedingen rondom ooglidcorrecties bij zorgverzekeraar Pro Life.

Medische oorzaken versus cosmetische oorzaken

Wanneer we een ooglidcorrectie uitvoeren, kan dit een medische of cosmetische oorzaak hebben. Is uw zicht verminderd of is er sprake van een aangeboren afwijking of chronische ziekte? Dan spreken we van een medische oorzaak voor het laten corrigeren van de oogleden. Wilt u uw oogleden laten corrigeren omdat u dit mooier vindt? Dan spreken we van een cosmetische oorzaak. De regelgeving rondom het ontvangen van een vergoeding bij een ooglidcorrectie is sinds 2017 aangescherpt. We vertellen u graag aan welke eisen u dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Bovenooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering van Pro Life

Zoals gezegd kan een bovenooglidcorrectie zowel een medische als cosmetische oorzaak hebben. Cosmetische bovenooglidcorrecties worden door de basisverzekeringen van Pro Life nooit vergoed. De vergoeding van een medische bovenooglidcorrectie is voor mensen met verlamde of verslapte bovenoogleden:

  • door een afwijking waarmee zij zijn geboren
  • door een chronische ziekte waarmee zij zijn geboren
  • die ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt (dit betekent dat de onderrand van uw bovenooglid of overhangende huidplooi 1 mm of lager boven het centrum van uw pupil hangt)

Het is belangrijk om naar een zorgverlener te gaan waar Pro Life een contract mee heeft, alleen dan krijgt u de kosten 100% vergoed. Dit krijgt u vergoed vanuit alle basisverzekeringen bij Pro Life:

  • het eerste consult bij de plastisch chirurg
  • een ooglidcorrectie van de bovenoogleden
  • nacontrole

Bron: Pro Life

Weet u niet zeker of uw reden onder een medische reden valt? Raadpleeg dan eens onze medische redenen voor een ooglidcorrectie pagina. Hier vertellen we u alles over wanneer de bovenooglidcorrectie medisch van aard is. Heeft u na het lezen van de pagina nog steeds vragen over of uw oorzaak medisch is? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Bovenooglidcorrectie vergoeding vanuit de aanvullende verzekering van Pro Life

Indien er sprake is van een medische oorzaak voor de bovenooglidcorrectie, kunt u geen extra vergoeding aanvragen voor de kosten. De basisverzekering dekt immers de kosten voor 100%.

Onderooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering van Pro Life

Naast het corrigeren van bovenoogleden, kunt u bij Ooglift ook terecht voor een onderooglidcorrectie. Zo verminderen we vochtwallen onder de ogen. Echter belemmeren deze klachten het zicht niet en is er daarom vaak geen medische oorzaak voor een onderooglidcorrectie. De kosten voor het uit laten voeren van een onderooglidcorrectie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering van Pro Life.

Onderooglidcorrectie vergoeding vanuit de aanvullende verzekering van Pro Life

Ook met een aanvullende verzekering bij Pro Life kunt u geen aanspraak doen op een vergoeding van de kosten bij een onderooglidcorrectie.  

Consult aanvragen bij Ooglift

Heeft u vragen over een boven- of onderooglidcorrectie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op voor een gratis consult. We vertellen u graag meer over ooglidspecialist R.A. Geerling.

Contact opnemen met Ooglift

Bij vragen over een ooglidcorrectie of de kosten van een bovenooglidcorrectie raden we u aan onderstaande contactformulier in te vullen. We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om uw vragen te beantwoorden. U kunt onderstaand formulier ook gebruiken om een afspraak te maken in onze kliniek in Maarssen.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen pagina’s:

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.