Hangende oogleden kunnen vervelende klachten als hoofdpijn en een vermoeid gevoel veroorzaken. Ook komt het voor dat de oogleden dusdanig hangen, dat het zicht daardoor belemmerd wordt. Bij Ooglift kunnen we u gelukkig snel van deze klachten afhelpen. We corrigeren beide bovenoogleden voor € 1250,-. Omdat we begrijpen dat u zich afvraagt of u deze kosten bij uw verzekering kunt verhalen, leggen we u daarom graag uit hoe de vergoedingen voor een ooglidcorrectie geregeld zijn bij Promovendum.

Medische ooglidcorrectie versus een cosmetische ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie kunt u om verschillende redenen laten uitvoeren. Wanneer u uw oogleden wilt laten corrigeren omdat u daar dagelijks hinder van ondervindt, bijvoorbeeld omdat uw zicht verminderd is, spreken we van een medische ooglidcorrectie. Hinderen uw oogleden u niet en veroorzaken ze geen klachten als hoofdpijn of een vermoeid gevoel, maar wilt u ze laten corrigeren omdat u dat mooier vindt? Dan spreken we van een cosmetische ooglidcorrectie. Het is belangrijk om te weten onder welke noemer uw aanvraag voor een ooglidcorrectie valt. Dit heeft namelijk effect op de mogelijkheid tot het ontvangen een vergoeding. Hieronder leggen we de eisen aan u uit.

Vergoeding bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering van Promovendum

Wanneer we spreken over een bovenooglidcorrectie, kan deze zowel medische als cosmetische oorzaak zijn. Promovendum geeft aan dat u toestemming nodig heeft voor alle behandelingen genoemd op de Limitatieve Lijst Machtigingen Medisch specialiste zorg. Een medische ooglidcorrectie valt onder deze lijst. U heeft recht op een vergoeding als het gaat om:

  • correctie van afwijkingen in het uiterlijk die gepaard gaan met aantoonbare lichamelijke functiestoornissen;
  • correctie van verminkingen die het gevolg zijn van een ziekte, een ongeval of een geneeskundige verrichting;
  • correctie van verlamde of verslapte bovenoogleden, als de verlamming of verslapping een ernstige gezichtsveldbeperking tot gevolg heeft dan wel het gevolg is van een aangeboren afwijking of een bij de geboorte aanwezige chronische aandoening.

Bron: Promovendum

Bent u niet zeker of uw aanvraag onder een medische noemer valt? Bekijk dan eens onze medische redenen voor een ooglidcorrectie pagina. Hier vertellen we u meer over wanneer de bovenooglidcorrectie een medische oorzaak heeft. Weet u na het lezen van de pagina nog steeds niet zeker of uw aanvraag medisch is? Vraag uw huisarts om een verwijzing naar een regulier ziekenhuis.

Vergoeding bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering van Promovendum

Wanneer u de bovenooglidcorrectie laat uitvoeren kunt u geen extra vergoeding aanvragen voor de kosten. De basisverzekering dekt immers de kosten voor 100% indien u aan bovengenoemde eisen voldoet.

Vergoeding onderooglidcorrectie vanuit Promovendum

Naast de vele bovenooglidcorrecties voeren we bij Ooglift ook onderooglidcorrecties uit. Redenen voor het laten uitvoeren van een onderooglidcorrectie zijn bijvoorbeeld vochtwallen onder de ogen. Deze klachten belemmeren het zicht echter niet. Daarom is een onderooglidcorrectie in de meeste gevallen cosmetisch. De kosten voor het uit laten voeren van een cosmetische onderooglidcorrectie worden door Promovendum in de meeste gevallen niet vergoed. Neem voor alle zekerheid contact op met Promovendum.

Gratis eerste consult aanvragen bij Ooglift

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Wilt u meer weten over de oogartsen die u van uw klachten gaat verhelpen? Lees dan meer over ooglidspecialist R.A. Geerling.

Contact opnemen met Ooglift

Bij vragen over een ooglidcorrectie of de kosten van een bovenooglidcorrectie adviseren we u onderstaande contactformulier in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden. U kunt onderstaand formulier ook gebruiken om een afspraak te maken in onze kliniek in Maarssen, Utrecht.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen pagina’s:

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.