Sommige mensen hebben hangende oogleden en hebben daar helemaal geen last van. Helaas is er ook een grote groep mensen waarbij de hangende oogleden vervelende klachten met zich meebrengen. Denk hierbij aan een aanhoudende hoofdpijn of een belemmerd zicht. Gelukkig kunnen de specialisten bij Ooglift deze klachten snel verminderen.

Kosten voor een ooglidcorrectie

Omdat we bij Ooglift zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglidcorrecties, voeren we de behandeling uit voor slechts € 875,-. In sommige gevallen is het mogelijk een vergoeding aan te vragen voor de kosten rondom een ooglidcorrectie.

Wanneer u uw ogen laat corrigeren omdat u minder ziet of andere medische klachten ervaart, dan spreken we van een medische oorzaak. Vindt u uw hangende oogleden simpelweg minder mooi, dan voeren we de ooglidcorrectie uit in verband met een cosmetische oorzaak. De regelgeving rondom het ontvangen van een vergoeding voor de kosten van een ooglidcorrectie zijn sinds 2017 aangescherpt. U dient nu aan strenge eisen te voldoen wanneer u de kosten vergoed wilt krijgen. We vertellen u graag meer over wat deze eisen zijn bij zorgverzekeraar United Consumers.

Vergoeding bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering van United Consumers

Zoals benoemd zijn de eisen rondom het ontvangen van een vergoeding sinds 2017 flink aangescherpt. Vanaf dat jaar heeft u alleen nog recht op een vergoeding wanneer de bovenooglidcorrectie medisch van aard is en u aan een aantal eisen voldoet. De eisen bij United Consumers zijn dat:

  • u ernstig wordt beperkt in uw zicht
  • de oorzaak een afwijking of aandoening is

Bron: United Consumers

We snappen dat bovengenoemde eisen wat vaag kunnen zijn. Daarom hebben we een pagina waarop u meer informatie kunt vinden over wanneer er sprake is van een medische redenen voor een ooglidcorrectie. We leggen hier alles uit wat u dient te weten over een medische ooglidcorrectie. Komt u er na het lezen van deze informatie nog steeds niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Vergoeding bovenooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering van United Consumers

United Consumers biedt drie verschillende aanvullende verzekeringen aan, de UC ZorgZeker 1, UC ZorgZeker 2 en de UC ZorgZeker 3. U heeft recht op een vergoeding van de kosten wanneer u de UC ZorgZeker 3 verzekering heeft afgesloten, de kosten niet uit de basisverzekering vergoed worden en u aan bepaalde eisen voldoet. U krijgt de kosten vergoed wanneer:

  • Uw bovenooglid of een huidplooi uw pupil voor 1/3 bedekt, als u recht vooruit kijkt,
    of
  • Uw bovenooglid of overhangende huidplooi uw zijwaartse zicht beperkt,
    of
  • U smetten heeft in de huidplooi van het bovenooglid die niet anders behandeld kunnen worden

Bron: United Consumers

Let bij het maken van een afspraak wel op dat u een afspraak maakt bij een kliniek waar United Consumers een contract mee heeft. Anders krijgt u de kosten niet vergoed.

Onderooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering van United Consumers

Naast het uitvoeren van een bovenooglidcorrectie, voeren we bij Ooglift ook onderooglidcorrecties uit. Dit biedt de oplossing wanneer u bijvoorbeeld last heeft van (vocht)wallen of donkere kringen onder uw ogen. Mensen laten deze behandeling vaak uitvoeren omdat ze dit mooier vinden, niet omdat het klachten veroorzaakt. Daarom spreken we bij een onderooglidcorrectie eigenlijk nooit van een medische oorzaak. U krijgt daarom de kosten voor deze ingreep niet vergoed.

Onderooglidcorrectie vergoeding vanuit de aanvullende verzekering van United Consumers

Ook met een aanvullende verzekering krijgt u de kosten voor een onderooglidcorrectie niet vergoed bij United Consumers.

Consult aanvragen bij Ooglift

Wilt u meer informatie over de ingreep of heeft u een andere vraag rondom een boven- of onderooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op voor een gratis consult. U kunt ook meer lezen over onze oogchirurgen: oogchirurg R.A. Geerling en oogchirurg J.P. Van der Pol.

Contact opnemen met Ooglift

Wanneer u vragen heeft over bijvoorbeeld het herstel na een ooglidcorrectie of de kosten van een bovenooglidcorrectie en u de antwoorden niet kunt vinden op onze site, vragen we u onderstaand contactformulier in te vullen. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onderstaand formulier ook gebruiken om een afspraak te maken in onze kliniek in Maarssen.

Bekijk ook onze veelgestelde vragen pagina’s: