Een van de cosmetische ingrepen die we kennen is een ooglidcorrectie. Met een ooglidcorrectie corrigeren we hangende oogleden die het zicht blokkeren en verminderen we andere klachten zoals hoofdpijn. Bij Ooglift kunt u beide bovenoogleden laten corrigeren voor € 1250,-. De achterliggende reden voor de ooglidcorrectie is doorslaggevend wanneer u aanspraak wilt doen op een vergoeding voor de kosten vanuit uw zorgverzekering.

Wanneer uw oogleden de laatste jaren wat zijn gaan hangen doordat de elasticiteit in uw huid verminderd is, zien we dit als een cosmetische reden. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten voor een cosmetische ooglidcorrectie doorgaans niet. Als u uw oogleden wilt laten corrigeren omdat uw zicht geblokkeerd wordt of als sprake is van een erfelijke aandoening, vergoed uw zorgverzekering de behandeling wellicht wel. We vertellen u graag aan welke voorwaarden u dient te voldoen om de kosten voor een ooglidcorrectie vergoed te krijgen bij zorgverzekeraar De Amersfoortse.

De basisverzekering van De Amersfoortse en een bovenooglidcorrectie

Sinds begin 2017 zijn de regels rondom de vergoeding van een ooglidcorrectie veranderd. De regels zijn aangescherpt, wat inhoudt dat u niet zomaar alle kosten rondom een ooglidcorrectie vergoed krijgt. Tegenwoordig krijgt u alleen nog de kosten van een bovenooglidcorrectie vergoed wanneer er sprake is van een medische oorzaak. Medische oorzaken zijn bijvoorbeeld het geblokkeerde zicht en de erfelijke aandoening zoals hierboven beschreven.

Weet u niet zeker of uw reden voor een ooglidcorrectie onder een medische reden valt? Bekijk dan eerst onze medische redenen voor een ooglidcorrectie pagina. Hier vertellen we u alles over welke klachten medisch zijn. Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over de medische of cosmetische redenen voor een ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

De aanvullende verzekering van De Amersfoortse en een bovenooglidcorrectie

Het kan zijn dat u, naast de verplichte basisverzekering, ook een aanvullende verzekering heeft afgesloten bij De Amersfoortse. De Amersfoortse keert geen vergoeding uit voor het laten corrigeren van uw oogleden wanneer er geen sprake is van een medische indicatie.   

De basisverzekering van De Amersfoortse en een onderooglidcorrectie

Bij Ooglift kunt u niet alleen uw bovenoogleden laten corrigeren. Ook uw onderoogleden kunt u door ons laten corrigeren, we noemen dit een onderooglidcorrectie. Veelvoorkomende reden voor het laten uitvoeren van een onderooglidcorrectie zijn wallen of donkere kringen. Omdat deze klachten het zicht niet belemmeren is er in de meeste gevallen geen sprake van een medische ingreep. Dit betekent dat u de kosten niet vergoed krijgt wanneer u een onderooglidcorrectie laat uitvoeren.

De aanvullende verzekering van De Amersfoortse en een onderooglidcorrectie

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft bij De Amersfoortse kunt u geen aanvraag doen voor de vergoeding van de kosten van een onderooglidcorrectie.

Gratis eerste consult bij Ooglift

We nodigen u graag uit in onze kliniek in Maarsen voor een gratis eerste consult. Tijdens dit consult bekijken we uw oogleden en bekijken we wat de mogelijkheden zijn voor het verminderen van uw klachten. Ook leggen we meer uit over de verschillende leefregels waar u zich aan dient te houden na de ingreep. Door deze leefregels te volgen bevordert u de genezing. 

Contact opnemen met Ooglift

Wilt u eerst eerdere resultaten bekijken? Neem dan een kijkje op onze resultaten na een bovenooglidcorrectie pagina of de resultaten na een onderooglidcorrectie pagina. Heeft u vragen omtrent het uit laten voeren van een ooglidcorrectie? Neem dan contact met ons op door onderstaand contactformulier in te vullen.

Omdat we veel dezelfde vragen krijgen over een ooglidcorrectie hebben we de pagina veelgestelde vragen rondom een bovenooglidcorrectie en de pagina veelgestelde vragen rondom een onderooglidcorrectie voor u opgesteld. Hier leest u het antwoord op de meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We zullen uw vraag zo spoedig mogelijk behandelen.  

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.