Wanneer uw oogleden beginnen te hangen naarmate u ouder wordt, kan dit voor vervelende opmerkingen zorgen. Bij Ooglift corrigeren we uw hangende oogleden zodat u weer met zelfvertrouwen de deur uit gaat. De kosten voor het laten corrigeren van beide oogleden bedragen € 1250,-. Of u de kosten vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekering hangt af van de reden achter de ooglidcorrectie.

Hangende oogleden door huidveroudering zien we als een cosmetisch reden voor een ooglidcorrectie. Wanneer uw hangende oogleden bijvoorbeeld uw zicht belemmeren, spreken we van een medische reden. Het verschil tussen een cosmetische reden en een medische reden heeft effect op de mogelijke vergoeding van de kosten. We leggen u graag uit hoe dat zit.

De basisverzekering van Interpolis en een bovenooglidcorrectie

De regelgeving voor de vergoedingen rondom cosmetische ingrepen zijn de laatste jaren flink veranderd. Zo vergoeden zorgverzekeringsmaatschappijen alleen nog de kosten rondom een bovenooglidcorrectie wanneer deze medisch van aard is. Op de site van Interpolis staat het volgende:

‘’De vergoeding is voor mensen met verlamde of verslapte bovenoogleden

  • door een afwijking waarmee zij zijn geboren
  • door een chronische ziekte waarmee zij zijn geboren
  • die ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt (dit betekent dat de onderrand van uw bovenooglid of overhangende huidplooi 1 mm of lager boven het centrum van uw pupil hangt)

Wat krijgt u vergoed?

  • het eerste consult bij de plastisch chirurg
  • een ooglidcorrectie van de bovenoogleden
  • nacontrole’’

Bron: Interpolis

Weet u niet of uw reden voor een ooglidcorrectie medisch is? Lees dan eerst onze medische redenen voor een ooglidcorrectie pagina. Hier leggen we u alles uit over welke klachten medisch zijn.

De aanvullende verzekering van Interpolis en een bovenooglidcorrectie

Helaas kunt u met een aanvullende verzekering van Interpolis geen vergoeding aanvragen voor de kosten rondom een bovenooglidcorrectie wanneer deze niet medisch van aard is.

De basisverzekering van Interpolis en een onderooglidcorrectie

Naast de bovenoogleden kunt u ook uw onderoogleden laten corrigeren. Veelvoorkomende redenen voor een onderooglidcorrectie zijn wallen en donkere kringen. Deze klachten zijn erg vervelend, maar belemmeren uw zicht en daarmee het dagelijks leven niet. Daarom valt een onderooglidcorrectie bijna nooit onder een medische reden. U krijgt de kosten voor een onderooglidcorrectie daarom vaak niet vergoed.

De aanvullende verzekering van Interpolis en een onderooglidcorrectie

Met een aanvullende verzekering kunt u geen aanspraak doen voor een vergoeding van de kosten bij een onderooglidcorrectie.

Gratis eerste consult bij Ooglift

Bij Ooglift bent u van harte welkom voor een gratis eerste consult. We zullen uw oogleden beoordelen en de resultaten van de ingreep met u delen. Ook vertellen we meer over het verwijderen van de hechtingen en wanneer u weer mag werken na de ingreep. 

Contact opnemen met Ooglift

Bent u benieuwd naar de resultaten van een ooglidcorrectie? Bekijk dan onze resultaten na een bovenooglidcorrectie pagina of de resultaten na een onderooglidcorrectie pagina. Indien u vragen heeft over een ooglidcorrectie vragen we u onderstaand contactformulier in te vullen.  

Bekijk ook:

Hier geven we antwoord op de meestgestelde vragen rondom een boven- of onderooglidcorrectie. Beantwoorden we uw vraag hier niet? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.